020 7902700
Palvelumme

Johdon Suorahaku

Ylimmän johdon suorahaku on palvelu, jolla autamme asiakkaitamme löytämään organisaatioon sopivia johtajia, jotka vahvistavat yritystä omalla osaamisellaan ja kokemuksellaan.

Olemme toteuttaneet vuodesta 1996 lähtien yli 2500 Executive Search -toimeksiantoa eri toimialoilla. Johdon suorahaku on tärkeä palvelu johtoryhmäsi kehittämiseen ja uusien osaajien löytämiseen. Konsulttimme ovat yritysmaailman ammattilaisia, jotka kokemuksellansa pystyvät auttamaan oikean henkilön valinnassa ja samalla ymmärtävät niitä haasteita, joita yritysjohto kohtaa arjessaan. Arvostamme avointa viestintää, ja työskentelemme jatkuvasti asiakaskokemuksen ja tehokkuuden parantamiseksi. Toimimme asiakkaillemme strategisena partnerina suorahakuprosessin alusta loppuun. Pyrimme haastamaan ja tukemaan asiakasta niin haettavan profiilin miettimisessä kuin sopivan henkilön valinnassa.

Johdon suorahaussa keskitytään suurten hakuoperaatioiden sijaan osuvaan osaajaprofiiliin. Siksi johdon suorahaku soveltuu avainhenkilöiden hakuun paremmin kuin mediarekrytointi.

Teemme perusteellisen analyysin profiilista ja sen tarkoituksesta, tavoitteista sekä edellytyksistä. Meillä on syvä liiketoimintaymmärrys, parhaat työkalut sekä vakiintuneet prosessit, joiden avulla löydämme sopivan henkilön annettuun profiiliin. Tärkeintä on löytää organisaatioon sekä rooliin sopiva henkilö niin kokemuksen, osaamisen kuin asenteenkin puolesta.

Sivuiltamme löydät esimerkkejä toimialoista, joilla olemme palvelleet asiakkaitamme.

 

Viisi vinkkiä johdon suorahakuun

1. Tunnista tilanteesi ja tiedä missä ollaan

Suorahakuprosessi alkaa aina tilannearviosta, jossa määrität itsellesi tilannekatsauksen nyt ja minkälaiseen toimintaympäristöön johtajaa etsit. Selkeä tilannearvio ja johtajan osaamisprofiilin määrittäminen on onnistuneen suorahaun pohja ja se auttaa myös konsulttia tekemään huipputulosta. Kun tiedämme minkä tyyppistä ja millaiseen toimintaympäristöön johtajaa etsitään, on oikean henkilön löytäminen todennäköisempää.

2. Selkeytä tulevat suunnitelmat

Kun tiedät missä yrityksesi ja johtoryhmäsi ovat nyt sekä selkeytät tulevaisuuden suunnitelmasi on helpompaa nähdä millainen johtaja tehtävään tulee löytää. Näin suorahakukonsultti ymmärtää mihin kandidaatin tulee pystyä vastaamaan nyt ja tulevaisuudessa.

3. Ymmärrä millaiseen tiimiin uusi johtaja on tulossa

Johtajan sijoittamisessa tiimiin on elintärkeää ymmärtää tiimin sisäinen kemia ja sen toiminta. Mikäli tämä ei ole selvillä, voimme auttaa sinua selvittämään johdon nykytila. Leadership Assessment -palvelullamme saat selkeän ymmärryksen johtoryhmäsi tilasta, sen hyvistä ja huonoista puolista ja kehityskohteista. Kun sinulla on selkeä käsitys tiimin kemiasta, voidaan sovittaa valittavan henkilön profiili paremmin sopivaksi tiimiin.

4. Selkeytä johtajan rooli

Selkeytä itsellesi mitä johtajan tulee saada aikaan ja millaisessa roolissa. Tärkeää on myös tarkentaa mitä ei tarvitse saada aikaan tai mitä kandidaatilta ei odoteta. Silloin konsultin on helpompi kandidaatteja arvioidessaan pohtia, kuka voisi palvella roolissa parhaiten.

5. Varaa aikaa ja resursseja

Varmin tie onnistua johdon suorahakuprojektissa on varata riittävästi aikaa ja resursseja uuden kandidaatin valintaan. Varsinkin projektin alkuupäähän tulee panostaa, jotta sekä suorahakukonsultilla että sinulla on selkeä kuva siitä, miten projekti etenee. Vain keskittymällä täysin oikean henkilön valintaan voit varmistaa sen ettei vääriä rekrytointeja synny.