020 7902700
Kieli Choose language
Hallitusjäsenten suorahaku ja arviointi

Hallitusjäsenten suorahaku ja arviointi

Hallitusjäsenten suorahaku ja arviointi

Autamme asiakkaitamme hallituksen jäsenten suorahaussa ja arvioinnissa, jotka tukevat yrityksen strategisia ja liiketoiminnallisia tavoitteita. Meidän kauttamma löydät oikean henkilön oikealle paikalle – ja edistävät myös kestävää ja monimuotoista hallituksen kokoonpanoa.

Hallitushaun vaiheet

  1. Jokainen rekrytointi aloitetaan alkukartoituksella. Tässä vaiheessa tarkastelemme muun muassa liiketoimintastrategiaa ja miten sen odotetaan vaikuttavan hallituksen kokoonpanoon.
  2. Hakustrategian laatiminen, jossa määritellään kriteeritt tiettyjen alojen, tehtävien ja muide sovittujen hakukriteerien osalta.
  3. Haastattelu ja mahdolliset soveltuvuustestaukset varmistavat, että esiteltävät kandidaatit täyttävät vaatimukset kokemuksen, osaamisen ja kulttuurisen sopivuuden suhteen.

Hallituksen arviointi

Hallituksen arviointi kestävää yrityshallintoa varten

Arviointiprosessiamme ohjaa ajatus siitä, että hyvin toimiva vuorovaikutus hallituksen, toimitusjohtajan ja johtoryhmän välillä edistää innovaatioita, organisaation luottamusta ja faktoihin perustuvaa päätöksentekoa.

K2 Search auttaa hallituksia tehokkaassa ja datavetoisessa arvioinnissa heidän työstään sekä suhteestaan toimitusjohtajaan ja operatiiviseen johtoryhmään.

Miksi hallituksen arviointi on tärkeää?

Lisääntynyt avoimuus yritysjohdossa antaa tärkeitä oivalluksia siitä, mitkä prosessit hallituksen työssä tukevat ja rajoittavat menestystä. Arviointiemme perusta on oikeiden kysymysten esittäminen oikeille henkilöille.

Sisältö perustuu kokemukseen ja oivalluksiin vuosien varrella tehdyistä työstä hallitusten ja yrityshallintokysymysten parissa, yhdistettynä asiaankuuluviin tutkimustuloksiin ja asiantuntemukseen, jota olemme kerryttäneet vuosien varrella.

Näin hallituksen arviointi edistää hallituksen kehitystä:

  • Tunnistat hyödyllisiä piirteitä hallituksestasi, kuten osaamisvajeita ja päällekkäisyyksiä
  • Voit edistää avoimuutta, ketteryyttä ja keskittymistä hallituksen asialistaan
  • Voit keskustella faktoihin perustuen hallituksen kokoonpanosta, toimintatavoista ja tuloksista.
  • Saat vertailukelpoista tietoa sinulle relevanttien yrityksien ja toimialojen trendeistä.

Avoimet haut