020 7902700
Kieli Choose language
Palvelumme

Vuokrajohtaja | Interim Manager

Koska vuokrajohtaja on kannattava valinta, mistä investoinnin hyödyt syntyvät ja millainen on K2 Search Interim -asiantuntijoiden kehittämä Six Steps to Success -malli? Me annamme työllemme täyden tyytyväisyystakuun.

Mikä on Interim Manager?

Interim Manager eli suomeksi vuokrajohtaja on tehtävään käsin poimittu, tulosvastuullinen ja kokenut erikoisosaaja. Hänen tehokkuutensa perustuu vahvaan am­mattiosaamiseen ja projektiluontoiseen työhön erityisen hyvin soveltuvaan persoonaan.

 1. Asiantuntemusta täsmätarpeeseen
 2. Käytössäsi heti ja haluamasi ajan
 3. Uusia näkökulmia ja osaamista
 4. Näkemyksellinen ja operatiivinen erityisosaaja
 5. Pitkä kokemus ja syvä asiantuntemus
 6. Keskittyy tehtävänantoon ja tulosten saavuttamiseen
 7. Tarpeeseen räätälöity osaamisprofiili

Suomen Interim Manager -markkinoille on kehittynyt selkeät johtaja- ja asiantuntijatasot. Se mahdollistaa vuokrajohtajuuden hyödyntämisen laajasti ja laadukkaasti.

Milloin kannattaa palkata Interim Manager?

Interim Managerin palkkaaminen on hyvä vaihtoehto silloin, kun sinun tarvitsee löytää avainhenkilö nopeasti tai kun yritykselläsi on määräaikainen tarve tietylle kriittiselle osaamiselle.

Tyypillisiä tilanteita, joissa asiakkaamme hyödyntävät palvelujamme ovat:

 1. Kansainvälistyminen
 2. Uuden tuotteen tai palvelun lanseeraus
 3. Kriittisen projektin läpivienti
 4. Organisaatiomuutos
 5. Pääjohtajan tai muun avainhenkilön nopea korvaaminen
 6. Myyntiorganisaation rakentaminen
 7. Yrityskulttuurin kehittäminen

Vuokrajohtajan kannattavuus perustuu palkkiomallin joustavuuteen, nopeuteen, tehokkuuteen ja sopimuskauden yli kantaviin hyötyihin.

Miksi Interim Manager on kannattava investointi?

Interim Manager on liikejohdon konsultti, mutta liikejohdon konsultti ei ole vuokrajohtaja.

Interim Managerilla on aina operatiivinen tulosvastuu. Hän on aktiivinen osa tiimiä ja raportoi suoraan johdolle. Interim Managerin tehtävänä on yhtäaikaisesti kyseenalaista ja kehittää sekä toteuttaa ja täyttää tavoitteet.

Interim Managerin voi nähdä myös resursointityökaluna. Tuotteet ja palvelut monimutkaistuvat samalla, kun niiden elinkaari lyhenee. Interim Manageria käyttämällä voit palkata vakituisen henkilöstösi rinnalle tarvitsemaasi erityisosaamista, tarvitsemaksesi ajaksi.

Investoinnin kannattavuus on monen asian summa.

 1. Vuokrajohtaja on määrittelemäsi tehtävän erikoisosaaja.
 2. Hän on tulosvastuussa työstään.
 3. Hän kykenee nopeaan tilanneanalyysiin ja tehokkaan työn aloittamiseen.
 4. Hän luo uusia toimintamalleja.
 5. Hän kasvattaa kokemuksellaan myös yrityksesi osaamispääomaa.
 6. Hän tuo esiin objektiivisen ja tuoreen näkemyksen.
 7. Hän dokumentoi varmistaen toiminnan jatkumisen sopimuksen päätyttyä.

Voit määritellä Interim Managerin työpanoksen täysin yrityksesi tarpeen mukaisesti ja toimeksiannon sisällä vaihdellen. Interim Manager veloittaa vain tehdystä työstä.

Miten K2 Search toimii?

Meillä K2 Searchilla on yli 20 vuoden kokemus johdon suorahausta ja Interim Managerien välittämisestä. Pohjoismainen osaajaverkostomme on laaja ja yhteydenpitomme asiantuntijoihin aktiivista. Sen ansioista tunnemme ajankohtaisen tilanteen ja osaamme sanoa, kuka on kulloinkin paras vaihtoehto.

Interim Managerin tarve syntyy usein todella äkillisesti. Pitkän kokemuksemme ansioista tiedämme, kuinka ratkaista nopeuden aiheuttamat haasteet ja löydämmekin oikean osaajan usein jo kahdessa viikossa.

Interim Manager haun laadun takaamiseksi olemme luoneet Six Steps of Success -mallin. Se varmistaa oikean Interim Managerin löytymisen, toimeksiannon sujuvuuden ja lopuksi saavutettujen tulosten jalostamisen liiketoimintaa jatkossakin hyödyttäviksi malleiksi.

Ennen hakuprosessin aloitusta

 1. Määrittele tavoite, vastuualue ja onnistumisen mittarit
 2. Määrittele resurssit, tarjottava tieto ja päätäntävalta
 3. Määrittele tarvittava kokemus, osaaminen ja henkilötaidot.

Valinnan jälkeen ja projektin aikana

 1. Kommunikoi odotuksesi, tarvita tarvittava tieto ja osallista
 2. Tue ja nopeuta toimintavallan ulkopuolelle jäävää päätöksentekoa.
 3. Tarkasta tulokset, analysoi ja anna palaute.

Me olemme sekä yrityksesi että Interim Managerin tukena prosessin kaikissa vaiheissa. Sparraamme osaamisprofiilin määrittelyssä, varmistamme työn sujuvuuden ja hoidamme kaikki paperiasiat.

Lataa Vuokrajohtajaopas

Vuokrajohtajia hyödynnetään yhä useammin tärkeissä projekteissa ja muutostilanteissa. Mistä tässä konseptissa on kyse? Vuokrajohtajaoppaan avulla saat kattavan yleiskäsityksen vuokrajohtamisesta, sen tuomista mahdollisuuksista ja siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon vuokrajohtajaa valittaessa.

 • Mitä on vuokrajohtaminen?
 • Mikä on vuokrajohtajan asema yrityksessä?
 • Konsultti vs. vuokrajohtaja
 • Vuokrajohtajan hyödyt
 • Miten varmistan vuokrajohtajan onnistumisen?Etsitkö Interim Manageria?

Haluatko tietää lisää siitä, miten voimme vahvistaa organisaatiotasi? Ota meihin yhteyttä, niin palaamme asiaan 24 tunnin kuluessa.

 

Vuokrajohtajuus 2020 -markkinakatsaus

Vuokrajohtajuus 2020 on asiantunteva katsaus Suomen vuokrajohtajamarkkinoiden nykytilaan ja tulevaisuuteen. Se perustuu tutkimustietoon, kokemukseen, havaintoihin ja asiakaskeskusteluihin. Lue lisää

6 steps to success – näin saat vuokrajohtajasta kaiken irti

Koska hyvän vuokrajohtajan löytäminen edellyttää tarkkaa määrittelyä, olemme tähän blogiin koonneet eri osa-alueita, jotka oman kokemuksemme mukaan antavat hyvän pohjan vuokrajohtajan toimeksiannon onnistumiselle. Lue lisää

Yritysmaailma kysyy, vuokrajohtaja vastaa

Tiedon johtaminen, joustavuus ja ketteryys, strategisuus. Kolme megatrendiä, joihin yrityksen pitäisi tarttua. Vuokrajohtajaan kulminoituvat nämä kaikki. Yrityksen näkökulmasta hän on investointi – paitsi tavoitteiden saavuttamiseen myös yrityksen kehittämiseen. Lue lisää