+358 207902702
Kieli Choose language
Blogi

Yritysmaailma kysyy, vuokrajohtaja vastaa

Tiedolla johtaminen, joustavuus ja ketteryys, strategisuus. Kolme megatrendiä, joihin yrityksen pitäisi tarttua. Vuokrajohtajaan kulminoituvat nämä kaikki. Yrityksen näkökulmasta hän on investointi – paitsi tavoitteiden saavuttamiseen myös yrityksen kehittämiseen.

2019-06-25

Tieto on valtaa

Karrikoidusti voidaan sanoa, että ”kaikki muu on yritysmaailmassa kopioitavissa paitsi se, miten työntekijät tekevät työnsä”. Yrityksen kilpailukyvyn ydin on sen henkilöstön osaamisessa ja tietopääomassa sekä sen halussa ja kyvyssä oppia asioita toimintaympäristön muutoksia nopeammin. Yksi tapa luoda kilpailuetua tietopääomaa kasvattamalla, on rekrytoida määräaikaiseen projektiin tarvittavaa erityisosaamista omaava vuokrajohtaja.

Vuokrajohtaja tuo oman osaamisensa ja kokemuksensa myötä yritykseen sellaista osaamista, jota sillä ei vielä ole. Samalla kun hän täyttää hetkellisen osaamistarpeen, hän myöskin kartuttaa organisaation osaamis- ja tietopääomaa projektin aikana ja sen jälkeen. Samalla vuokrajohtaja tarjoaa uudenlaisia näkökulmia yrityksessä jo olevaan tietopääomaan.

Joustavaa, ketterää, strategista

Sanotaan, että ainoa pysyvä asia nykymaailmassa on muutos. Sama koskee myös yrityksiä – kun maailma ympärillä muuttuu, myös liiketoiminnan on mukauduttava. Resurssitarpeet niin käsiparien kuin osaamisenkin suhteen vaihtelevat tilanteen mukaan.

Joustavuuden lisääminen operatiivisella tasolla on suhteellisen tavanomaista. Ennakoituihin ruuhka-aikoihin voidaan rekrytoida kesäapulaisia tai työvoimaa vuokrata henkilöstövuokrauspalveluiden kautta. Kesälomat suunnitellaan ajankohtaan, jossa työvoiman tarve on vähäisimmillään.

Työvoimatarpeen lisäksi myös osaamistarpeet muuttuvat. Uutta projektia aloittaessa saatetaan tarvita sellaista asiantuntemusta, jota organisaatiosta ei vielä löydy. Jokin spesifi asiantuntemus voi olla valtaosan ajasta melko merkityksetöntä, mutta tietyssä hetkessä kullanarvoista. Esimerkiksi ulkomaan markkinat avataan vain kerran. Mutta siinä missä suorittavaan työhön on helppo rekrytoida väliaikaisia lisäkäsiä, meillä täällä Suomessa avain- ja asiantuntijarooleihin se tuntuu vaikeammalta. Kysymykseni kuuluukin, miksi?

Vuokrajohtaja on ratkaisu tilapäiseen osaamistarpeeseen. Tietoresurssien suunnittelu osana yrityksen strategista suunnittelua takaa sen, että myös asiantuntijatyöhön voidaan rekrytoida –  väliaikaisesti vuokrajohtaja-sopimuksen kautta – joustavasti juuri sellaisia henkilöitä kuin tarvitaan. Kun arki on jatkuvaa muutosjohtamista, tarvitaan erilaisia asiantuntijuuksia ja osaamisia, osaa pidempään kuin toisia. Ketterä osaamisresurssien suunnittelu vuokrajohtajia rekrytoimalla takaa sen, että yritys pysyy muutoksen aallonharjalla jokaisena hetkenä.

Mikä on se seuraava askel, jonka ottaminen yksin tuntuu liian vaikealta? Mitä osaamista tarvittaisiin, jotta liiketoiminta nousee seuraavalle tasolle? Mihin ongelmaan vuokrajohtaja voisi auttaa löytämään ratkaisun? Selvitetään se yhdessä.

K2 Searchilla on vankka yli 20 vuoden kokemus Pohjoismaisista rekrytointimarkkinoista. Olemme systemaattisesti kehittäneet Interim (Vuokrajohtaja) -konseptiamme Suomessa. Vuosien aikana rakentuneen kokemuksemme pohjalta tiedämme, mitä vuokrajohtajuuden avulla voidaan saavuttaa ja mitä prosessissa on hyvä ottaa huomioon prosessin eri vaiheissa.

Jos mietit, onko Vuokrajohtaja oikea valinta yrityksenne tarpeeseen tai olette harkitsemassa Vuokrajohtajan käyttöä yrityksessänne, ole rohkeasti yhteydessä meihin niin voimme jatkaa keskusteluja tilanteestanne.

Vuokrajohtaminen

Vuokrajohtajan palkkaaminen on usein hyvä vaihtoehto silloin, kun rekrytointiin ei ole aikaa tai ei ole tarvetta vakituisen työntekijän palkkaamiseen. Lue lisää!

Johdon suorahaku

Johdon suorahaku on palvelu, jolla autamme asiakkaitamme löytämään organisaatioon sopivia johtajia ja muita avainhenkilöitä, jotka vahvistavat yritystä omalla osaamisellaan ja kokemuksellaan. Lue lisää!

Johdon arviointi

Johdon arvioinnilla selvität organisaatiossa piilevän johtamispotentiaalin. Johdon arviointi soveltuu erinomaisesti esimerkiksi muutos- ja rekrytointitilanteisiin sekä henkilöstön kehitysprojekteihin. Lue lisää!

Etsitkö vuokrajohtajaa?

Haluatko tietää lisää siitä, miten voimme vahvistaa organisaatiotasi? Ota meihin yhteyttä, niin palaamme asiaan 24 tunnin kuluessa.