020 7902700

Case Ropo Capital | CTO

Asiakas

Ropo Capital

Toimeksianto

Johdon suorahaku

Rooli

CTO

Case Ropo Capital | CTO Mikko Puhakka ymmärtää kandiviestinnän merkityksen – ”Oma hakijakokemukseni avasi silmäni”


Teknologiajohtamisen konkari Mikko Puhakka pyrkii
aina oppimaan uutta. Viimeisin hakijakokemus opetti aktiivisen ja avoimen viestinnän merkityksen hakuprosessille, henkilökohtaiselle kehitykselle ja työnantajamielikuvalle.

Ropo Capital on suomalainen laskutusteknologiayhtiö ja maamme johtava laskun elinkaaripalveluiden tarjoaja. Palvelun perustana on sen oma Ropo 24 alusta. Ropon palveluiden läpi kulkee vuosittain yli 170 miljoonaa laskua ja muuta dokumenttia. 

Ropo Capital toimii kotimaan lisäksi myös Ruotsissa ja Norjassa.  

– Yksi tärkeimmistä tehtävistäni on viedä teknologiaamme siihen suuntaan, että uusien markkinoiden valtaaminen onnistuu, yhtiön tuore teknologiajohtaja Mikko Puhakka kertoo. 

Loppuun asti hiottu profiili on onnistuneen suorahaun edellytys

Mikko Puhakka on tehnyt töitä teknologia-alalla lähes 15 vuotta, pääosin CTO-nimikkeellä. Ropo Capitalia edeltävä työnantaja oli iso yhdysvaltalainen tietotekniikkayritys Oracle.  

– Olen aina halunnut oppia ymmärtämään myyntiä, ja Oraclella minulla tarjoutui siihen mahtava tilaisuus. 

Ropo Capitalin CTO-haku sai kuitenkin veren vetämään takaisin teknologiajohtamisen pariin. Puhakka pääsi käymään läpi K2 Searchin vetämän hakuprosessin.  

Sitä ennen kulisseissa oli ehtinyt tapahtua paljon. 

– Rekrytointikonsultteja kartoittaessamme referenssit, läpinäkyvä hinnoittelu sekä selkeä hakuprosessi ja aikataulu painoivat eniten, summaa Ropo Capitalin HR-päällikkö Jenna Kokkonen kumppanin valintaperusteita.  

Valinnan jälkeen K2 Search ja Ropo Capital purkivat yhdessä liiketoiminnan nykytilaa, tulevaisuuden tavoitteita, työkulttuuria ja toivottua persoonallisuutta. Seuraavaksi K2 Search esitteli ehdokaslistan. 

– Kävimme yhdessä läpi kandidaatteja ja arvioimme heidän soveltuvuuttaan. Keskustelun lomassa syvensimme näkemystämme ja viimeisetkin palat hioutuivat kohdilleen, Kokkonen kertoo.  

Sen jälkeen K2 Search alkoi ottaa yhteyttä parhaaksi rankattuihin ehdokkaisiin.   

Molemminpuolinen aktiivisuus ja avoimuus edesauttavat tavoitteisiin pääsyä

Mikko Puhakka kuvailee läpikäymäänsä hakuprosessia monipuoliseksi ja haastavaksi. Erityisen arvokkaana hän pitää testien tuloksista kummunneita, K2 Searchin rekrytointikonsultin kanssa käymiään palautekeskusteluja.

– Opin niissä todella paljon itsestäni, mikä on aina arvokasta, Puhakka summaa.  

– Oli myös virkistävää huomata, että K2 Search osasi lopetuspalaverissa avoimesti arvioida myös omaa toimintaansa hakuprosessin eri vaiheissa, Jenna Kokkonen kertoo kolikon toisesta puolesta.  

Kokkonen sanoo saaneensa kandidaateilta hyvää palautetta hakuprosessin aikaisesta viestinnästä. Puhakka allekirjoittaa asian.

– Vaikka hakuvaiheita oli paljon, olin aina kartalla siitä, koska tapahtuu ja mitä. Arvostin myös henkilökohtaisia, nopeita puheluita sähköpostikirjoittelun sijaan.  

Kandiviestintä on asia, jolla on suuri merkitys hakijakokemukseen ja sen myötä työnantajamielikuvaan sekä tuleviin hakuihin.  

Kovat tavoitteet korostavat laadukkaan rekrytointiprosessin merkitystä

”Olen ylpeä saadessani toivottaa Mikon tervetulleeksi Ropon tiimiin ja konsernin johtoryhmän jäseneksi. Mikko on kokenut johtaja ja hänellä on vahvat näytöt asiakaslähtöisestä ohjelmistokehityksestä. Hänen osaamisensa tukee kasvutavoitteisiin pääsyämme,” kertoi Ropo Capitalin toimitusjohtaja Rickard Westlund yrityksen tiedotteessa Puhakan aloitettua tehtävässään. 

Puhakalla on johdettavanaan 40-henkinen, alati kasvava IT-tiimi. Toimitusjohtajan mainitsemiin kasvutavoitteisiin pääseminen vaatii rekrytoitavilta kaunista koodia enemmän: osaamisen lisäksi yksilöiden on istuttava porukkaan.  

– Oma hakukokemukseni avasi silmät hyvin hoidetun haun merkityksestä ja haluan olla jatkossa osa meidän rekrytointijärjestelmäämme, Puhakka päättää.  

Kuinka sitten luoda laadukas rekrytointiprosessi, joka seuloo toistuvasti esiin parhaat ehdokkaat? Siitä K2 Search ja Ropo Capital keskustelevat parhaillaan.  

Suorahaku johdon kehittämisen työkaluna

Yrityksen tärkein voimavara on hyvinvoiva henkilöstö ja puskaradiossa leviävä, positiivinen työnantajamielikuva. Johtajan ihmistaidot ovat välttämätön liiketoiminnan kehittämisen moottori.   Lue lisää!

Case Leaseplan | HR Manager

K2 Search -konsultti oli tärkeä sparrausapu Pihlaksen hahmotellessa rekrytointiprofiilia: ovatko vaatimukset tasapainossa ja realistisia, tukevatko ne yrityksen suuntaa ja kuinka asiat kannattaa ilmasta? Lue lisää!

Johdon rekrytointi on väylä vaikuttaa työntekijäkokemukseen

Piia Rajakallio haastaa asiakkaansa reflektoimaan, millaista johtajaa se tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa. Lue lisää!

Etsiikö yrityksesi uutta johtajaa?

Haluatko tietää lisää siitä, miten voimme vahvistaa organisaatiotasi? Ota meihin yhteyttä, niin palaamme asiaan 24 tunnin kuluessa.