020 7902700
Artikkeleita

Sitoutunut, projektiorientoitunut, vuokrajohtaja

Vuokrajohtajuus on Suomessa uutta, vaikka mahdollisuudet olisivat valtavat. Oli kysymys yllättävästä resurssitarpeesta tai tärkeän projektin onnistumisesta, vuokrajohtajan osaaminen tuo yritykselle lisäarvoa, jota ei aina osata huomioida.

2019-02-27

Suunnannäyttäjä elintärkeissä projekteissa

Hallinnon tehostaminen, ulkomaankaupan avaaminen, liiketoiminnan kehittäminen tai laajentaminen. Muutokset, uudistukset ja organisaation isot askeleet. Jokaisella yrityksellä on projekteja, joissa on pakko onnistua. Sellaisia, joissa on pysyttävä aikataulussa ja budjetissa. Sellaisia, joiden on mentävä nappiin. Aina niihin ei kuitenkaan ole resursseja omassa organisaatiossa.

Vuokrajohtajalla on laajaa kokemusta monenlaisista liiketoiminnan kehittämisen ja uudistamisen projekteista. Hän on ehkä toiminut menestyvän suuryrityksen johdossa tämän laajentuessa ulkomaille tai nostanut talousvaikeuksissa räpiköivän yrityksen takaisin huipulle. Vuokrajohtaja on usein projektiinsa ylipätevä, mutta äärimmäisen motivoitunut ja tavoiteorientoitunut. Hänen erityisosaamisellaan hankalatkin projektit saadaan vietyä maaliin.

Vuokrajohtaja pystyy aloittamaan puhtaalta pöydältä ja sitoutuu täysin määriteltyjen tavoitteiden toteuttamiseen. Ulkopuolisena hän huomaa epäkohtia, joihin organisaation omat tekijät ovat voineet jo tottua. Hän on kuitenkin osa organisaatiota ja tuntee sen toimintamallit niin, että pystyy toteuttamaan annetut tavoitteet.

Ja kun projekti päättyy, vuokrajohtajan erityisosaaminen ei katoa silmänräpäyksessä. Työnsä aikana hän on päässyt jakamaan osaamistaan koko organisaatioon ja parhaassa tapauksessa toiminut mentorina tehtävänsä jatkajalle. Näin liiketoiminnan kehittäminen jatkuu myös vuokrajohtajan pestin päätyttyä.

Vuokrajohtaja pelastaa päivän

Talousjohtaja joutuu jättämään tehtävänsä sairauden takia. Projektipäällikkö siirtyy uusiin tehtäviin. Johtoryhmän jäsenen tilalle ei löydetä uutta tekijää ja aika uhkaa loppua kesken. Mikä neuvoksi?

Inhimilliset tekijät ovat läsnä jokaisen yrityksen toiminnassa, eikä pätevinkään johtoryhmä voi varautua kaikkeen. Kun hätä on suurin eikä aikaa ole paljoa, vuokrajohtaja tarjoaa johdolle tarvittavaa lisäaikaa. Lopettaneen johtajan tilalle löydetään uusi nimi, eikä liiketoiminta häiriinny raskaasta rekrytointiprosessista huolimatta. Vuokrajohtaja pitää tärkeimmät langat käsissään.

Nopea hakuprosessi, tarkasti määritellyt tavoitteet sekä tiukoissa paikoissa harjaantunut vuokrajohtaja takaavat sen, että yrityksen liiketoiminta ei joudu vaaraan, vaikka resursseja joudutaankin käyttämään rekrytointiin. Vuokrajohtaja on väliaikainen ratkaisu, mutta takaa liiketoiminnan jatkuvuuden silloinkin, kun hätä on suurin. Kun uusi avainjohtaja saadaan rekrytoitua, voi vuokrajohtaja toimia sillanrakentajana ja auttaa hänet alkuun työssään.

Moderni multipotentiaali, joka tekee, mitä lupaa

Millainen sitten on vuokrajohtaja? Vastaus saattaa yllättää, sillä se kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta.

Vuokrajohtaja on äärimmäisen kokenut ihmis-, projekti- ja muutosjohtaja, jonka operationaalista osaamista tukee strateginen näkemys. Hän motivoituu hankalista projekteista ja uusista tilanteista sekä pyrkii aina saavuttamaan kaikki projektille asetetut tavoitteet – ja yhdeksän kymmenestä myöskin onnistuu tässä. Hän on moderni multipotentiaali, jonka koko huomio keskittyy käsillä olevaan haasteeseen.

Vuokrajohtajuus on kuitenkin vielä uusi konsepti Suomessa. Harva tietää, miksi vuokrajohtajuus kannattaisi tai mistä vuokrajohtajan voisi löytää. Vain 43 % uskoo pystyvänsä valmistautumaan vuokrajohtajaprosessiin ilman tukea (K2 Searchin Vuokrajohtaja-tutkimus, 2017).  Menetettyjä mahdollisuuksia on yrityksillä paljon, kun vuokrajohtajan osaaminen ei päädy sinne, missä siitä olisi eniten hyötyä.

Mikä on se ”next step”, jonka ottaminen yksin tuntuu liian vaikealta? Mitä osaamista tarvittaisiin, jotta liiketoiminta nousee seuraavalle tasolle? Mihin ongelmaan vuokrajohtaja voisi auttaa löytämään ratkaisun? Selvitetään se yhdessä.

K2 Searchilla on vankka yli 20 vuoden kokemus Pohjoismaisista rekrytointimarkkinoista. Olemme systemaattisesti kehittäneet Interim (Vuokrajohtaja) -konseptiamme Suomessa. Vuosien aikana rakentuneen kokemuksemme pohjalta tiedämme, mitä vuokrajohtajuuden avulla voidaan saavuttaa ja mitä prosessissa on hyvä ottaa huomioon prosessin eri vaiheissa.

Jos mietit, onko Vuokrajohtaja oikea valinta yrityksenne tarpeeseen tai olette harkitsemassa Vuokrajohtajan käyttöä yrityksessänne, ole rohkeasti yhteydessä meihin niin voimme jatkaa keskusteluja tilanteestanne.

Lue lisää Interim-aiheisia blogeja täältä!

Sanna

Sanna

Lue lisää palveluistamme!

Vuokrajohtaminen

Vuokrajohtajan palkkaaminen on usein hyvä vaihtoehto silloin, kun rekrytointiin ei ole aikaa tai ei ole tarvetta vakituisen työntekijän palkkaamiseen. Lue lisää Vuokrajohtaja-palvelustamme!

Johdon Suorahaku

Ylimmän johdon suorahaku on palvelu, jolla autamme asiakkaitamme löytämään organisaatioon sopivia johtajia, jotka vahvistavat yritystä omalla osaamisellaan ja kokemuksellaan. Lue lisää suorahaku-palvelustamme!

Johdon arviointi

Johdon arvioinnilla selvität organisaatiossa piilevän johtamispotentiaalin. Johdon arviointi soveltuu erinomaisesti esimerkiksi muutos- ja rekrytointitilanteisiin sekä henkilöstön kehitysprojekteihin. Lue lisää johdon arviointi - palvelustamme!

Etsitkö vuokrajohtajaa?

Lisätiedot Pasi Theman - Business Area Manager, Interim (puh. +358 50 366 1006 & email. pasi.theman@k2search.fi).
Ota yhteyttä