020 7902700
Kieli Choose language
Blogi

Missä tilanteissa hyödyntää johdon suorahakua?

Avautuuko yrityksessäsi johdon positio, ja olet ajatellut hoitaa rekrytoinnin itse? Harkitse vielä kerran, sillä usein parhaimmat tekijät löytyvät suorahaun avulla. Lue, minkälaisissa tilanteissa kannattaa kääntyä suorahakukonsultin puoleen!

2019-09-24

Johdon rekrytoiminen omin voimin on pitkä prosessi, eikä tuota aina toivottua lopputulosta. Työmarkkinat ovat muuttuneet: monella alalla vallitsevat niin sanotut työntekijän markkinat, ja ilmoitushaun kautta saadaan harvoin hyviä ehdokkaita. 

Usein ajatellaan, että toteuttamalla rekrytoinnin itse säästää aikaa ja rahaa. Kuitenkin pitkittyneet rekrytointiprosessit ja virherekrytointien viemät resurssit kertovat eri tarinoita.

Minkälaisissa tilanteissa johdon suorahakuyritys kannattaa kutsua apuun?

Edessä on kriittinen rekrytointi

Mikäli edessä on rekrytointi, jonka on pakko onnistua, soitto suorahakuyritykselle on ensimmäinen askel onnistuneeseen lopputulokseen. Etsit sitten markkinoiden parasta osaajaa tai yrityksen liiketoiminnan kannalta kriittistä tekijää, suorahaun asiantuntija hoitaa prosessin maaliin menestyksekkäästi.

Vaikka yrityksessä on paras tieto omasta toimialasta ja toimintatavoista, ei kaikissa organisaatiossa ole rekrytoinnin asiantuntemusta. Suorahakuyrityksillä on vahva osaaminen johdon ja avainhenkilöiden rekrytointiprosessista kokonaisuutena sekä eri työkaluista ja menetelmistä, joita hyödyntää sen osana.

Oma rekrytointi ei tuota tulosta

Onko yrityksesi rekry ollut jo pidempään käynnissä, mutta oikeanlaista ehdokasta ei löydy? Kun yritykset yrittävät rekrytoida johdon henkilöitä omin voimin, prosessi usein pitkittyy potentiaalisten hakijoiden puuttuessa. Ajan kuluessa työt alkavat kasaantua ja kiire painaa päälle. 

Kuvatuissa tilanteissa päädytään usein hätäratkaisuihin ja virherekrytointeihin, vaikka parasta olisi hengittää syvään ja soittaa suorahakukonsultille. Suorahaun ammattilaisella on selkeä näkemys rekrytointiprosessista ja sen toteuttamisesta, ja ammattitaito saattaa se onnistuneesti loppuun.

Yrityksessä avautuu uudenlainen positio

Ollaanko yrityksessäsi jalkauttamassa uutta strategiaa tai liiketoiminta-aluetta, jota varten luodaan uusi johtajan positio? Vai onko yrityksessäsi ilmennyt tarve esimerkiksi talous- tai markkinointijohtajan tehtäville, joista organisaatiossasi ei ole kokemusta?

Mikäli uuden johtajan rooli kytkeytyy toimintoon, joka ei ole ydinliiketoimintaasi, eikä organisaatiossa ole positioon liittyvää toimialatuntemusta, suorahaun hyödyntäminen on lähes välttämätöntä. Suorahakukonsultilla on vahva tieto ja asiantuntemus eri toimialoista ja funktioista ja niiden erityisistä vaatimuksista.

Ylempien tasojen johtajien saappaat täytetään miltei aina suorahaun kautta. Parhaimmat kandidaatit eivät edes vilkuile ilmoituksia, vaan olettavat, että kiinnostavien paikkojen avautuessa heitä lähestytään suoraan.

Hakua ei voi tehdä julkisesti

Kun johtaja ilmoittaa lähdöstään, jatkaja halutaan usein saada selville ennen kuin asiasta tiedotetaan organisaatiolle. Monesti myöskään suurista liiketoiminnallisista muutoksista ei voida tiedottaa ennakkoon, vaikka niitä varten tarvitaan uusi johtaja hyvissä ajoin. Toisinaan ehdokasta saatetaan tavoitella kilpailijalta, eikä tiedon haluta leviävän vääriin korviin.

Suorahakuyrityksellä on vahva asiantuntemus erilaisista menetelmistä ja työkaluista, joiden avulla rekrytointi voidaan toteuttaa hiljaisesti ja hienotunteisesti. Suorahakukonsultti osaa hoitaa rekrytoinnin niin, ettei sana leviä, ja pystyy takaamaan luottamuksellisuuden myös ehdokkaiden kanssa.

Liiketoimintaan kaivataan uutta suuntaa

Usein johtajan pestin vapautuessa tilalle etsitään omista verkostoista edellisen johtajan kopiota. Mikäli yrityksesi kaipaa muutosta ja on uudistumishaluinen, on tärkeää tiedostaa, että usein keskenään samankaltaiset johtajat toistavat samanlaisia asioita, ja luotsaavat yritystä samaan suuntaan kuin edeltäjänsä.

Suorahakukonsultit etsivät tekijöitä monista eri verkostoista ja saattavat löytää oikeat tiedot ja taidot omaavan henkilön jopa hieman yllättävästä suunnasta. Monesti johtaja, jolla on erilainen tausta edeltäjiinsä verrattuna osaa katsoa liiketoimintaa laaja-alaisesti uudesta näkökulmasta sekä viedä organisaatiota halutulle uudistumisen tielle.

 

Johdon ja avainhenkilöiden suorahaku

Johdon ja avainhenkilöiden suorahaku on palvelu, jolla autamme asiakkaitamme löytämään yrityksiin johtajia ja muita tärkeitä avainhenkilöitä, kuten asiantuntijoita ja konsultteja. Lue lisää!

Vuokrajohtaminen

Vuokrajohtaja on erinomainen ratkaisu projektiluontoisiin tehtäviin sekä tilanteisiin, joissa tarvitaan lisäresursseja nopeasti. Lue lisää!

Johdon arviointi

Johdon arviointi soveltuu erinomaisesti esimerkiksi muutos- ja rekrytointitilanteisiin sekä henkilöstön kehitysprojekteihin. Lue lisää!

Etsiikö yrityksesi uutta johtajaa?

Haluatko tietää lisää siitä, miten voimme vahvistaa organisaatiotasi? Ota meihin yhteyttä, niin palaamme asiaan 24 tunnin kuluessa.