020 7902700
Blogi

Johdon suorahaun 6 merkittävintä hyötyä

Kun yrityksessä avautuu johdon positio, tilanne on usein kiireinen ja rekrytoinnin tulisi tapahtua tehokkaasti. Suorahakukonsultti tuo avun tilanteeseen ja etsii parhaiten soveltuvat kandidaatit asiakkaan aikaa säästäen. Suorahaku tuo mukanaan myös useita muita huomattavia etuja. Lue, mitkä ovat johdon suorahaun 6 merkittävintä hyötyä!

2020-01-03

Löydät aidosti soveltuvan henkilön, ja virherekrytoinnin riski pienenee

Kun suorahaun toteuttaa kokenut ammattilainen, kalliin virherekrytoinnin riski pienenee. Asiantunteva suorahakukonsultti löytää positioon kokemukseltaan, osaamiseltaan ja ominaisuuksiltaan oikean tekijän, joka soveltuu myös rekrytoivaan yritykseen ja sen kulttuuriin.

Suorahaun asiantuntija tekee perusteellisen analyysin rekrytoitavan henkilön osaamisprofiilista sekä työtehtävän tarkoituksesta, tavoitteista ja edellytyksistä. Hän toteuttaa rekrytointi- ja tutkimusstrategian ja kartoittaa sekä valikoi kandidaatit harkiten. Kandidaatit kontaktoidaan ja haastatellaan, ja potentiaalisimmille ehdokkaille toteutetaan soveltuvuusarvioinnit.

Säästät aikaa

Kun yritys toteuttaa rekrytoinnin itse, prosessin aikaavievyys tulee usein yllätyksenä. Etenkin vähemmän kokeneelta rekrytoijalta siihen uppoaa helposti monia kymmeniä, jopa satoja tunteja, jotka ovat usein pois laskutettavasta työstä.

Kun rekrytoinnissa käytetään suorahaun ammattilaista, asiakas voi itse keskittyä työhönsä ja keskittää resurssinsa järkevästi, kun suorahakukonsultti tekee työtään. Konsultti kartoittaa ja etsii ehdokkaat, kontaktoi heidät ja tekee karsinnan. Näin asiakas voi keskittyä vain kaikkein potentiaalisimpiin ehdokkaisiin ja saavuttaa isonkin ajallisen säästön.

Tavoitat passiiviset hakijat

Suorahaun avulla tavoitetaan myös ne henkilöt, jotka eivät hae aktiivisesti töitä. Osaava suorahakukonsultti osaa etsiä ja tunnistaa ns. passiivisten työnhakijoiden joukosta soveltuvimmat henkilöt ja herättää heidän kiinnostuksensa avoinna olevaa roolia kohtaan.

Asiantunteva suorahakukonsultti tunnistaa tehtävän ja yrityksen houkuttelevuustekijät kunkin ehdokkaan kannalta ja panostaa vakuuttavaan ja informatiiviseen viestintään. Ammattilainen ei kuitenkaan ylimyy positiota, vaan kertoo tehtävästä mahdollisimman realististisesti ja totuudenmukaisesti. 

Saat tuoreen näkökulman

Kokenut suorahaun konsultti haastaa asiakasta ajattelemaan toisin ja tuo usein esille ratkaisuja, joita asiakas ei ole tullut oivaltaneeksi. Laaja toimialaosaaminen sekä kokemus erilaisista rekrytoinneista takaavat, että konsultti tunnistaa, minkälaisia ominaisuuksia positiossa tarvitaan ja mistä – joskus yllättävistäkin – paikoista sitä voi löytyä. 

Mikäli auki oleva positio edustaa asiakkaalle itselleen vierasta funktiota, konsultin verkostot sekä kokemus monipuolisista tehtävistä eri toimialoilta ovat kultaakin kalliimpia.           

Saat objektiivisen tuen päätöksentekoon

Kun yritys toteuttaa rekrytoinnin itse, siihen liittyvät päätökset tehdään ilman objektiivista näkökulmaa. Hakijat tulevat usein omista verkostoista ja päätöksiä tehdään tunteella. Suorahakuyritykseltä asiakas saa koko prosessin ajaksi kumppanin, joka sparraa ja tuo esille riippumattoman mielipiteensä ja näkökulmansa. Asiakas saa häneltä myös konsultointia avoimen position profiilin ja vaaditun osaamisen määrittelyyn.          

Kasvatat yrityksesi positiivista työnantajamielikuvaa

Suorahaun rekrytointiprosessin aikana asiakkaan verkosto laajenee ja yleinen tietoisuus yrityksestä kasvaa. Kun asiantunteva konsultti edustaa yritystä, hän myy asiakastaan työnantajana positiivisella kulmalla. Suorahakukonsultti varmistaa, että koko prosessi hoidetaan ammattimaisesti alusta loppuun, ja että ehdokkaalle jää hyvä kokemus konsultin edustamasta asiakasyrityksestä. 

Asiakas saa myös konsultin kautta arvokasta tietoa, mitä ennakkokäsityksiä ja mielikuvia ehdokkailla on yrityksestä.

K2 Search on suorahaun asiantuntija ja kumppani, johon voit luottaa

Onko yrityksessäsi tulossa haastava johdon tai avainhenkilön rekrytointi, johon kaipaat ulkopuolista apua? K2 Searchin rekrytointikonsultit ovat kokeneita asiantuntijoita, joiden avulla löydät juuri oikeat ehdokkaat haettuun rooliin. Kerromme mielellämme lisää suorahaun prosessistamme ja palvelumallistamme. Ota yhteyttä nyt, ja jutellaan lisää

Johdon ja avainhenkilöiden suorahaku

Johdon suorahaku on palvelu, jolla autamme asiakkaitamme löytämään organisaatioon sopivia johtajia ja muita avainhenkilöitä, jotka vahvistavat yritystä omalla osaamisellaan ja kokemuksellaan. Lue lisää!

Vuokrajohtaminen

Vuokrajohtajan (Interim) palkkaaminen on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun rekrytointiin ei ole aikaa tai vakituisen työntekijän palkkaamiseen ei ole tarvetta. Lue lisää!

Johdon arviointi

Johdon arviointi soveltuu erinomaisesti esimerkiksi muutos- ja rekrytointitilanteisiin sekä henkilöstön kehitysprojekteihin. Lue lisää!

Etsiikö yrityksesi uutta johtajaa?

Haluatko tietää lisää siitä, miten voimme vahvistaa organisaatiotasi? Ota meihin yhteyttä, niin palaamme asiaan 24 tunnin kuluessa.