020 7902700
Toimialamme

Vähittäiskauppa & retail

Tiedostavia kuluttajia, kokonaisvaltaisempia asiakaskokemuksia, tekoälyä, verkkokauppoja, uusia maksutapoja, digimarkkinointia.. Kaupanala on murroksessa. Mahdollisuutena muutokset toimivat niille yrityksille, joilla on kyky ja tahtotila omaksua uusia teknologisia ratkaisuja ja hyödyntää asiakkaiden muuttuneita palvelupolkuja.

Kulutusyhteiskunta on tullut murrokseen, jossa kuluttajat ovat yhä tietoisempia valinnoistaan ja vaikutusvallastaan. He vaativat brändeiltä yhä yksilöllisempää palvelua ja arvostusta asiakassuhteelleen. Kuluttajat ovat myös tulleet entistä tietoisemmiksi ympäristön tilasta ja vaativat yrityksiltä vastuullisuutta ja kestävästi valmistettuja tuotteita. FMCG ja Retail – aloilla kulutuskäyttäytyminen muuttuu jatkuvasti, ja aiemmin menestyksekkäät asiakashankintastrategiat menettävät nopeasti merkityksensä. Yritysten tulee olla yhä ketterämpiä ja aktiivisempia analysoidessaan markkinoita ja reagoidessaan palautteeseen. Vähittäiskauppojen on lisättävä yhteistyötä ja luovuttava organisaatiosiiloista, joissa tuoteryhmät ja myyntikanavat ovat erotettu toisistaan.

Digitaalinen kehitys ja globalisaatio vaikuttavat kaikkiin FMCG ja Retail – alojen toimijoihin. Kulutustottumuksemme ovat muuttuneet merkittävästi mobiilimaksamisen, digitaalisten kaupankäyntikanavien ja vertailusivustojen myötä. Digitaalisuus ja sosiaalinen media vaikuttajineen ovat mullistaneet myös kuluttajamarkkinoinnin. Vanhan kopioiminen uuteen digitaaliseen maailmaan ei riitä, vaan yritysten tulee kyetä luomaan täysin uudenlaista liiketoimintaa käyttäen hyväksi uuden teknologian tuomia ominaisuuksia.

Tekoälyä hyödynnetään jo laajalti kaupanalalla. Sitä hyödynnetään kattavimmin verkkokaupassa, mutta hyllytilan ja valikoiman automaattisesta optimoinnista on tulossa arkipäivää myös ruokakaupoissa ja hypermarketeissa. Tekoäly on läsnä miltei kaikissa prosesseissa: asiakaspalvelussa ja sitä täydentävissä toiminnoissa, materiaalihallinnassa, markkinoinnin kohdentamisessa.. Asiakkaiden käyttäytymiseen perustuvat algoritmit luovat räätälöityjä tarjouksia ja sisältöä sekä tarjoavat mahdollisuuden muokata asiakaskokemuksesta henkilökohtaisemman. Älykkäämpien ja tarkemmin räätälöityjen tuotteiden ja palvelujen edellytyksenä on, että kauppias osaa kerätä, analysoida ja hyödyntää relevanttia dataa.

Modernissa vähittäiskaupassa monikanavaisuus on monelle yritykselle elinehto. Kivijalkakauppa on edelleen tärkeä näyteikkuna, ja liikkeessä koettavasta fyysisestä elämyksestä tulee usein ratkaiseva tekijä yrityksen menestymisen kannalta. Myymäläkokemus täydentää erinomaisesti sähköistä kaupankäyntiä – ainakin, jos kauppias onnistuu luomaan ikimuistoisia kokemuksia. Vielä muutama vuosi sitten kuluttajat testasivat tuotteita myymälässä ja tekivät lopullisen ostoksen edullisemmin verkossa. Nykyään samaa tapahtuu paljon myös toisin päin: tuotteita vertaillaan ensin netissä, minkä jälkeen ne haetaan myymälästä. Verkko- ja kivijalkakaupan rajat ovatkin häilymässä.

Kuluttajien vaatimusten täyttämiseksi yritysten on oltava avoimia vakiintuneiden toimintamallien murtumiselle ja uskallettava haastaa entiset totuudet. Yhdessä asiakkaidemme kanssa keskustelemme tulevaisuudesta ja siitä, millaista erikoisosaamista haasteiden vastaamiseen tarvitaan.

FMCG & Retail -alueella rekrytoimme henkilöitä, kuten:

  • Toimitusjohtaja
  • Myyntijohtaja
  • HR-johtaja
  • Talousjohtaja
  • Markkinointijohtaja
  • Osto- ja logistiikkapäällikkö
  • Sähköisen kaupankäynnin johtaja
  • Asiakaspalvelujohtaja

Katso avoimet hakumme tai laita meille avoin hakemus!

FMCG ja Retail - alojen suorahakuihin keskittyneet konsulttimme

Pasi Theman - Business Area Manager, Interim