020 7902700
Blogi

Yrityksen tulevaisuus tarvitsee investointeja – vuokrajohtaja on yksi niistä

Parhaat valmentajat näkevät joukkueen kokonaisuutena vahvuuksia ja erilaisia ominaisuuksia. He osaavat nostaa jokaisen erityispiirteitä esiin oikealla tavalla. Ja jos jotain osaamista jää puuttumaan, valmentaja rekrytoi oikean pelaajan joukkueeseen, vaikka vain väliaikaisesti. Miksei yritysjohto tekisi samoin?

Vuokrajohtaja investointina

2019-03-19

Kun italialainen jalkapallojoukkue Juventus tarvitsi kärkihyökkääjän, heille kelpasi vain paras – nimittäin Cristiano Ronaldo. Kallis investointi kannatti, sillä joukkue on nyt liigansa kärjessä. Yrityksen johdossa kannattaisi toimia samoin. Kun tiedostetaan, että oman organisaation osaaminen tai resurssit eivät kriittisissä tilanteissa riitä, voidaan ne tuoda yritykseen vuokrajohtajan muodossa.

Vuokrajohtaja on investointi

Tehokas yritystoiminta edellyttää resurssien kohdentamista ydintoimintojen ympärille.  Kehitys ja kehittämisen ollessa kuitenkin elintärkeitä yrityksen tulevaisuudelle, nousee resurssien ja osaamisen riittämättömyys usein ongelmaksi sujuvalle liiketoiminnan kehittämiselle. Vuokrajohtaja on investointi juuri tämänkaltaisten haasteiden kohtaamiseen. Rekrytoimalla vuokrajohtaja keskeisiin projekteihin tai tiukkoihin paikkoihin panostetaan suoraan yrityksen tulevaisuuteen. Se maksaa – tietenkin – mutta jos vaihtoehtona on liiketoiminnan ehtyminen kriisin vuoksi tai kasvun puutteessa, investointi kannattaa tehdä.

Vuokrajohtajamarkkinat maailmalla ovat Suomen markkinoita kehittyneempiä. Vuokrajohtajia käytetään jopa tarkoin harkittuna ja suunniteltuna resurssiratkaisuna. Kun tiedossa on haastava projekti, vaikkapa uusi tuotelanseeraus, voidaan suunnitellusti rekrytoida juuri tämän alan spesialisti projektia johtamaan. Se, että Suomessa näin ei vielä tehdä, on menetetty mahdollisuus.

Ja jos et usko kuulopuheita, usko tutkimustuloksia. Suomalaisista vuokrajohtajista lähes 90 % saavuttaa hänelle asetetut tavoitteet. Vuokrajohtajan rekrytoineista yrityksistä noin 80 % suosittelisi omaa vuokrajohtajaansa muillekin ja yli 70 % palkkaisi hänet uudelleen. (K2 Search Vuokrajohtajatutkimus, 2017).

Rekrytointi ei ole helppoa, mutta vuokrajohtajan rekrytointi on helpompaa

Ei ole mikään salaisuus, että johtajan rekrytointi on aina haastavaa. Saappaat ovat isot täytettäväksi ja aikaa rajatusti, mutta toiveissa erinomainen johtaja useiksi vuosiksi. Kristallipallon puutteessa johtajan rekrytointiin sisältyy aina riski.

Riski on olemassa myös vuokrajohtajaa rekrytoidessa. Se on kuitenkin huomattavasti pienempi muutamastakin syystä. Ensinnäkin vuokrajohtajaa rekrytoidessa on aina useampi ehdokas, jotka ovat kaikki hieman ylipäteviä spesifiin toimeksiantoon. Vastuualue on tavallista kapeampi, mutta osaaminen laajempaa. Vuokrajohtajan osaaminen ja kokemus takaavat sen, että hän sopeutuu helposti uusiin yrityskulttuureihin ja tilanteisiin. Ja lopulta, vuokrajohtajan sopimus on tapauskohtainen, kestoltaan rajattu ja joustava, ja siksi kevyempi sitoumus kuin vuosiksi rekrytoitava yritysjohtaja.

Ja mitä sopimukseen tulee – niitä on tehty ennenkin. Tarkasti määritellyt tavoitteet mittareineen, roolitukset ja vastuunjaot auttavat pitkälle. Tärkeintä on tehdä päätös siitä, että yrityksen kehittäminen vuokrajohtajan avulla on oikea ratkaisu.

Mikä on se ”next step”, jonka ottaminen yksin tuntuu liian vaikealta? Mitä osaamista tarvittaisiin, jotta liiketoiminta nousee seuraavalle tasolle? Mihin ongelmaan vuokrajohtaja voisi auttaa löytämään ratkaisun? Selvitetään se yhdessä.

K2 Searchilla on vankka yli 20 vuoden kokemus Pohjoismaisista rekrytointimarkkinoista. Olemme systemaattisesti kehittäneet K2 Interim (Vuokrajohtaja) -konseptiamme Suomessa. Vuosien aikana rakentuneen kokemuksemme pohjalta tiedämme, mitä vuokrajohtajuuden avulla voidaan saavuttaa ja mitä prosessissa on hyvä ottaa huomioon prosessin eri vaiheissa.

Jos mietit, onko Vuokrajohtaja oikea valinta yrityksenne tarpeeseen tai olette harkitsemassa Vuokrajohtajan käyttöä yrityksessänne, ole rohkeasti yhteydessä meihin niin voimme jatkaa keskusteluja tilanteestanne.

Lue lisää Interim aiheisia blogeja täältä!

Lue lisää palveluistamme!

Vuokrajohtaminen

Vuokrajohtajan palkkaaminen on usein hyvä vaihtoehto silloin, kun rekrytointiin ei ole aikaa tai ei ole tarvetta vakituisen työntekijän palkkaamiseen. Lue lisää vuokrajohtaja-palvelustamme!

Johdon suorahaku

Ylimmän johdon suorahaku on palvelu, jolla autamme asiakkaitamme löytämään organisaatioon sopivia johtajia, jotka vahvistavat yritystä omalla osaamisellaan ja kokemuksellaan. Lue lisää suorahaku-palvelustamme!

Johdon arviointi

Johdon arvioinnilla selvität organisaatiossa piilevän johtamispotentiaalin. Johdon arviointi soveltuu erinomaisesti esimerkiksi muutos- ja rekrytointitilanteisiin sekä henkilöstön kehitysprojekteihin. Lue lisää johdon arviointi - palvelustamme!

Etsitkö vuokrajohtajaa? Haluatko vuokrajohtajaksi?

Lisätiedot Pasi Theman - Business Area Manager, Interim (puh. +358 50 366 1006 & email. pasi.theman@k2search.fi).
Ota yhteyttä