020 7902700
Blogi

Videoblogi osa 2: Mihin ongelmaan vuokrajohtajaminen voisi tuoda ratkaisun?

Harva tietää, miksi vuokrajohtaminen kannattaisi tai mistä vuokrajohtajan voisi löytää. Vain 43 % uskoo pystyvänsä valmistautumaan vuokrajohtajaprosessiin ilman tukea.

2019-06-24

 

Johdon tehostaminen, kansainvälistyminen, liiketoiminnan kehittäminen tai laajentaminen. Muutokset, uudistukset ja organisaation isot askeleet. Jokaisella yrityksellä on projekteja, joissa on pakko onnistua. Sellaisia, joissa on pysyttävä aikataulussa ja budjetissa. Sellaisia, joiden on mentävä nappiin. Aina niihin ei kuitenkaan ole resursseja omassa organisaatiossa. Vuokrajohtaminen on Suomessa uutta, vaikka mahdollisuudet olisivat valtavat. Oli kysymys yllättävästä resurssitarpeesta tai tärkeän projektin onnistumisesta, vuokrajohtajan osaaminen tuo yritykselle lisäarvoa, jota ei aina osata huomioida.

Vuokrajohtajaminen on väliaikaisiin operatiivisiin liikkeenjohdon tehtäviin suunnattu ratkaisu. Vuokrajohtaja toimii yrityksen johtotasolla raportoiden suoraan ylimmälle johdolle, hallitukselle tai omistajille tehtävänään saavuttaa ennalta asetetut tavoitteet. Alusta asti on selvää, ettei vuokrajohtaja jää yritykseen rakentamaan omaa rooliaan, vaan siivoaa pöytänsä, kun tavoitteet on saavutettu.

Onnistuakseen tehtävässään vuokrajohtajalla on oltava poikkeuksellinen kyky synnyttää luottamusta ja luoda onnis­tumista tukevat sosiaaliset verkostot kaikissa sidosryhmissä. Tämän lisäksi vuokrajohtajalla on oltava koko yrityksen johtoryhmän näkyvä tuki toiminnalleen, muutoin on riskinä, että yrityksen liiketoiminta-alueista tai -yksiköistä vastaavat johta­jat muodostuvat toiminnan jalkauttamisen esteeksi.

Mikä on se ”next step”, jonka ottaminen yksin tuntuu liian vaikealta? Mitä osaamista tarvittaisiin, jotta liiketoiminta nousee seuraavalle tasolle? Mihin ongelmaan vuokrajohtajaminen voisi auttaa löytämään ratkaisun? Olethan meihin yhteydessä ja selvitetään se yhdessä.

Lue lisää vuokrajohtamisesta sivuiltamme täältä.

Lue lisää palveluistamme!

Vuokrajohtaminen

Vuokrajohtajan palkkaaminen on usein hyvä vaihtoehto silloin, kun rekrytointiin ei ole aikaa tai ei ole tarvetta vakituisen työntekijän palkkaamiseen. Lue lisää vuokrajohtaja-palvelustamme!

Johdon suorahaku

Johdon suorahaku on palvelu, jolla autamme asiakkaitamme löytämään organisaatioon sopivia johtajia ja muita avainhenkilöitä, jotka vahvistavat yritystä omalla osaamisellaan ja kokemuksellaan Lue lisää suorahaku-palvelustamme!

Johdon arviointi

Johdon arvioinnilla selvität organisaatiossa piilevän johtamispotentiaalin. Johdon arviointi soveltuu erinomaisesti esimerkiksi muutos- ja rekrytointitilanteisiin sekä henkilöstön kehitysprojekteihin. Lue lisää johdon arviointi - palvelustamme!

Etsitkö vuokrajohtajaa?

Lisätiedot Pasi Theman - Business Area Manager, Interim (puh. +358 50 366 1006 & email. pasi.theman@k2search.fi).
Ota yhteyttä