020 7902700
Blogi

Millainen on yrityksesi mielikuva?

Mitä usein ei tule mietittyä, niin me suorahakukonsultit tiedämme onko yrityksesi mielikuva hoidettu hyvin, huonosti vai hyvin huonosti.

Jarkko Lahti 01. July, 2016

2018-04-03

Suorahaku on mielenkiintoinen ammatti. Tehtävänämme on yhdistää kahden osapuolen halut ja toiveet. Suorahaku on eräänlainen kahteen suuntaan toimiva myyntiprosessi. Mitä usein ei tule mietittyä, niin me tiedämme onko yrityksesi mielikuva hoidettu hyvin, huonosti vai hyvin huonosti.

Hyvä imago on sijoitus tulevaisuuteen

Suomen parhaat työpaikat julkistettiin tältä vuodelta Talouselämässä 12. helmikuuta. Mietin tuolloin, että mistä hyvät yritykset rakentuvat? Ihmisistä, arvoista, yhdessä tekemisestä ja visioista. Varmasti ainakin näistä. Hyviin yrityksiin hakeudutaan töihin, siinä missä heikommat hakevat töihin. Siksi hyvä mielikuva on kuin sijoitus tulevaisuuteen ja huono kuin pallo vangin jalassa.

Kilpailu parhaista kyvyistä kovenee koko ajan ja jokainen tiimi täytetään mahdollisimman hyvillä kyvyillä. Näin yrityksissä ainakin halutaan uskoa. Usein todellisuus on, että yritys resursoidaan niin hyvillä hakijoilla kuin yrityksen imago antaa myöden. Siksi monille yrityksille tulee yllätyksenä, että vaikka täydellinen kandidaatti osattaisiin kuvailla, niin heille se ei ole arkipäivää. Miksi näin?

Hyvä työntekijä ymmärtää mihin pystyy

Hyvät työntekijät ja johtajat seuraavat markkinoita, yksittäisiä yrityksiä ja tietävät heti, onko yrityksesi nosteessa vai ei. Heille yritykset ovat enemmän kuin vain työpaikkoja. He haluavat menestyä, nauttia työajastaan ja saada elämyksiä, joka ikinen päivä. Nämä huippuammattilaiset perehtyvät yrityksesi toimintaan, ja ymmärtävät myös mihin he pystyvät. Siksi he näkevät suoraan onko edessä mission impossible.

Yrityksen hyvä mielikuva on kuin pohjaton kassa

Vuosien varrella olen huomannut, että hyvä työnantajamielikuva korreloi suoraan tehtävänannon onnistumisen kanssa. Usein onnistumiseen on vaadittu kolme tekijää.

  1. asiakas ja me olemme ymmärtäneet toisemme
  2. oikea kandidaatti on ollut juuri oikeassa urahetkessä
  3. asiakkaamme maine on ollut hyvä

Hyvän maineen tunnistaa siitä, että kaikki kontaktoidut haluavat mukaan keskusteluihin. He eivät kysele turhia, vaan osaavat mennä suoraan asiaan. He eivät epäile, vaan ovat innosta soikeita. Heille on itsestään selvää, että mukaan pääseminen on etuoikeus. Vaikka liiketoiminnassa raha on tärkeää, niin kyllä lopulta suurinta roolia meille kaikille esittää se, miten mahtava työpaikka meillä onkaan.

Oli työnantajamielikuvasi millainen tahansa, pystyy ammattitaitoinen suorahakija löytämään sinulle juuri oikean tekijän. Parhaan mahdollisen, ja sen lisäksi saat tietoosi myös aidosti, millainen yrityksesi mielikuva on. Siksi suorahaku on paljon muutakin, kuin johtajien hakemista.

Sanna

Sanna