020 7902700
Blogi

Aamunavaus

Muistatko vielä, kun äiti herätti kouluun? Revit peittoa korville ja lupailit tuhat hyvää ja sata kaunista, ettei aamusi olisi alkanut vielä.

Jorma Minkkinen 12. October, 2015

2018-04-03

Työelämään tultaessa huomaat nopeasti, että aamuvirkut vievät usein myös tehokkaimman tiimipelaajan tittelin. Sillä hyvä aamun startti on merkittävä tekijä koko päivän suoritukselle. Itse venyttelen aamulla itseni vireäksi. Esimerkkinäni minulla on maailman nopein eläin gepardi. Sitten parin kilometrin kävely töihin, satoi tai paistoi ja olen yhtä hymyä. Herääminen ja aamunavauksesi määrittelee pitkälle päivääsi.

 

Tapoja on monia

Keskustelimme asiasta toimistollamme ja tiimin keskuudessa tapoja tuntui olevan monenlaisia. Yksi aloittaa aamut painilla ja toinen nautiskelee kupposen kuumaa rakkaidensa seurassa. Rutiineista on turha etsiä valkoista peuraa, mutta valmistautumisen tulee olla sinulle merkityksellistä.

Vielä muutama vuosi sitten johtajien keskuudessa oli trendikästä leveillä sillä kuka nukkui vähiten ja oli kaikkein kiireisin. Yölampunpolttaja oli muita sitoutuneempi työhönsä ja teki armotta tulosta. Vai tekikö sittenkään?

Tulokset puhukoon puolestaan, mutta johtaja, joka vaatii itseltään liikaa vaatii sitä myös helposti muilta. Sen sijaan hyvä johtaja, joka esimerkillään opettaa toimii myös oppiensa mukaisesti, johtaen ja kuunnellen itseään.

Miten muut merkkihenkilöt aloittavat päivänsä?

Satuin lukemaan mielenkiintoisen artikkelin johtajien ja merkkihenkilöiden tavasta aloittaa aamunsa. Oletettavaa on, että jutuissa on oma Eversti Sandels -lisänsä, mutta selkeästi trendi on menossa siihen suuntaan, että aamunavaus on tärkeämpää kuin yölampunpoltto. Toivottavasti tämä alkaa näkyä myös yritysten menestyksessä ja kasvuhaluissa. Muistakaa johtajat nukkua ja herätä kiireettä uuteen ihanaan päivään.

Sanna

Sanna