020 7902700
Blogi

K2 Search Finlandin tarina

2018-04-06

Since 1991

Kaikki sai alkunsa vuonna 1991, kun Jorma Minkkinen perusti yrityksen nimeltään Oy People Management Finland Ab. HR-alan konsultoinnista, rekrytoinneista ja johdon coachaamisesta Jormalla oli tausta jo vuodesta 1977.

Vuoden 1991 laman jälkeen People Management lähti nopeasti laajentumaan ja kasvamaan. Vuonna 1995 yritys laajentui Viroon ja vuonna 1999 Latviaan ja Liettuaan. Itsenäistyttyään Baltian maat olivat houkuttelevia investointikohteita monille liiketoimille.

People Management asiakkaat tulivat Suomen lisäksi eri puolilta läntistä maailmaa ja toimeksiannot olivat tyypillisesti perustettavien yrityksen johtoportaan rekrytointeja. People Managementissa henkilökunnan määrä kasvoi ja yritys kansainvälistyi. Yrityksen erikoisalaa olivat jo tuolloin johdon ja myynnin avainhenkilöiden suorahaku, management auditit ja johdon coachaus.

Vahvistaakseen kansainvälistä tarjontaansa People Management liittyi INAC Executive Search Worldwide -verkostoon, joka oli itsenäisten paikallisten toimistojen verkosto 40 maassa ja yli 70 toimistossa maailmanlaajuisesti.

 

Tavoitteena ”Building Winning Teams”

People Managementiin palkattiin nuoria huipputalentteja, joiden valmentamiseen ja ammattitaidon kehittämiseen panostettiin erityisesti: Palkkauksilla valmistauduttiin määrätietoisesti tulevaisuuden rakentamiseen. Edelleenkin, tällöin palkatut Jarkko Lahti, Hanna Hellas ja Janne Huusela ovat Suomen organisaation leivissä suorahakukonsultteina. Jarkko on toiminut partnerina ja vuodesta 2014 myös toimitusjohtajana.

Vuoden 2007 loppupuolella People Management toteutti ulkopuolisen konsultin avustaman strategiajumpan, johon koko henkilöstö osallistui. Lopputulema osoitti, että yrityksen strategiaa tulisi täsmentää ja fokusoida paremmin. Päätettiin keskittyä suorahakuun – johdon ja vaativien myyntivakanssien täyttämiseen.

Uuden strategian myötä toimintaprosesseja päätettiin virtaviivaistaa ja tehdä mittavia investointeja. Siirryttiin esimerkiksi INACin maailmanlaajuisesta headhunting-verkostosta toiseen, CFR:ään, luotiin uusi tuote, Interim Management, eli vuokrajohtajapalvelu, vahvistettiin korkeimman johdon suorahakupalvelua, muutettiin ydinkeskustaan Aleksanterinkadulle ja alettiin etsiä Pohjoismaista kumppania.

 

People Managementista K2 Search Oy:ksi

Kaikki strategiset linjapäätökset vietiin loppuun vuoteen 2014 mennessä, jolloin People Management yhdisti toimintansa ruotsalaisen Wise Groupin, Pohjoismaiden suurimman HR-alan konsulttitoimiston kanssa. Tätä ennen People Management oli jo useita vuosia toiminut Wise Groupin luotettavana suomalaisena partnerina ja palvellut heidän asiakkaitaan Suomessa. Kontakti oli syntynyt kansainvälisen CFR-verkoston avulla ja molempia osapuolia tyydyttäneen ”kihlausvaiheen” jälkeen solmittiin ”avioliitto” vuonna 2014. People Managementista tuli K2 Search.

Wise Group on listattu Tukholman pörssiin Nasdaq Small Cap listalle. Wise Group:iin kuuluu 12 yritystä, joissa työskentelee yhteensä yli 760 henkilöstöalan ammattilaista auttamassa asiakkaitaan Pohjoismaiden eri kolkissa. Yhtenä näistä 12 yrityksestä on K2 Search, joka on erikoistunut johdon ja vaativien asiantuntijoiden suorahakuun kaikissa Pohjoismaissa.

People Managementin yhdistyminen K2 Searchiin toi mukanaan pohjoismaalaiset kollegat ja uuden raikkaan ulkoilmeen. Samalla yritys muutti Aleksanterinkadulta Kampin Autotaloon. Myös kaksi muuta Wise Groupin tytäryhtiötä, Wise Consulting ja SalesOnly, saapuivat Suomeen keväällä 2016. Pohjoismainen toimintamme kasvaa useita kymmeniä prosentteja vuodessa. Voimme ilolla todeta, että Suomi pärjää ja menestyy näissä kisoissa varsin hyvin.

Sanna

Sanna